eur:
389.28
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

MOL: veszteséget hozna a cégnek, ha felvásárolná az OMV

A MOL Nyrt. magyar olajtársaság befektetői kapcsolatokért felelős igazgatója szerint, ha az osztrák OMV megszerezné a magyar céget, akkor utóbbi évente 200-250 millió eurót veszítene üzemi eredményéből.

Benke Richárd egy bécsi háttérbeszélgetésen közölte: a MOL jelenlegi értéke a felvásárlás után mintegy 2 milliárd dollárral csökkenne.

A két vállalat egyesülésével olyan társaság jönne létre, amely Ausztriában a benzinforgalmazás 67 százalékát, Magyarországon viszont a 97 százalékát ellenőrizné - mondta el Ferencz I. Szabolcs, a MOL szóvivője.

Elhangzott: a cég azzal számol, hogy versenyjogi okokból az üzemanyag-nagykereskedelem és a finomítás terén jelentős eszközöktől kellene megválni.

Az OMV ellenséges felvásárlási kísérletét illetően nincs új fejlemény, és operatív síkon semmilyen megbeszélés sem folyik a két cég között.

Az OMV a közelmúltban 20,2 százalékra emelte részesedését a MOL-ban, és jelezte, hogy részvényenként 32.000 forintos áron kész nyilvános vételi ajánlatot tenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×