eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Tátrai Miklós lesz a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója

A jelenleg a Pénzügyminisztérium államtitkáraként dolgozó Tátrai Miklós lesz a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Veres János pénzügyminiszter a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójává nevezi ki Tátrai Miklóst - értesült a Magyar Távirati Iroda.

A politikus ezért még az év végéig lemond pénzügyminisztériumi államtitkári tisztségéről.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a december 31-én megszűnő ÁPV, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földapalkezelő jogutódja lesz.

A szervezet célja az lesz, hogy a jelenleg könyv szerint 10.000 milliárd forintot érő állami vagyont a leghatékonyabban kezelje.

A védett cégrészek, műemlékek és védett természeti értékek kivételével elméletileg minden eladható lesz, mint ahogy ez a gyakorlatban eddig is így volt - jelentette ki még szeptember közepén Tátrai Miklós.

Az új szervezet egyik első feladata az lesz, hogy megállapítsa az állami vagyon valódi értékét, ami pedig az eladásokat illeti, azokból működési költséget nem lehet majd fedezni.

A Vagyonkezelő Tanács tagjait a miniszterelnök javaslatára az államfő nevezi ki, a felügyelőbizottság tagjait pedig a parlamenti frakciók és az Érdekegyeztető Tanács munkáltatói és munkavállalói képviselői delegálják majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az ukrán haderő frissen toborzott katonái demoralizáltak, rosszul képzettek és fizikailag és mentálisan is felkészületlenek – írja elemzők és ukrán parancsnokok értékelésére hivatkozva a Financial Times. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 09:17
×
×
×
×