eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin

Veres átadta a táskát

A 2007-esnél 25 százalékkal kisebb, a GDP 4,1 százaléka lesz az eredményszemléletű hiány jövőre - jelentette be a pénzügyminiszter azt követően, hogy ismertette a jövő évi végleges költségvetési javaslat főbb számait.

Jövőre 1244 milliárd forint lesz a költségvetés hiánya - jelentette be Veres János pénzügyminiszter, mielőtt átadta volna a költségvetési javaslatot tartalmazó táskát Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének.

A pénzügyi tárca vezetője elmondta: a kormány jövőre kismértékű fogyasztás bővüléssel, és kismértékű reálbér emelkedéssel számol.

Veres János úgy véli: összességében a közszféra létszáma tovább már nem csökken, azonban a már elhatározott leépítéseket végrehajtják.

Jövőre 2,8 százalékos növekedéssel, 4,5 százalékos inflációval számol a pénzügyi tárca. A parlament október 25-én kezdi meg a jövő évi költségvetés általános vitáját, a zárószavazásra december közepén kerülhet sor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×