eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Azért rúgták ki a bankárt, mert nem volt eléggé német?

Beperelte a Dresdner Kleinwortot, az egyik legnagyobb európai befektetési bankot egy volt menedzsere, aki azt állítja: azért rúgták ki, mert "nem volt eléggé német".

Malcolm Perry azért vesztette el a 2005-ben 2,23 millió fontot (mai árfolyamon majd 850 millió forint) jövedelmező állását, mert átszervezték a bank szervezetét és londoni felső vezetését, az új felállásban pedig már nem jutott neki hely.

A 45 éves ausztrál üzletember - aki 2005 áprilisától 2006 nyaráig volt a bank hiteltermékekkel foglalkozó részlegének vezetője - a diszkriminációellenes törvény alapján perelte be korábbi munkaadóját. Malcolm Perry szerint azért váltak meg tőle, mert nem német, és nem is beszél németül.

A Dresdner átszervezésekor egybeolvasztották a vállalati és a befektetési üzletágat, az így létrejövő szervezet élére pedig a német Stefan Jentzsch-et nevezték ki vezérigazgatónak.

Malcolm Perry állítja: az átszervezést hamarabb is végre lehetett volna hajtani, de azért húzódott el, mert a Dresdner tulajdonosa, az Allianz mindenképpen német üzletembert akart az egyesített üzletág élén látni.

Az ausztrál menedzser szerint Paul Achleitner, az Allianz pénzügy vezetője egy beszélgetés során azt mondta neki: "Stefan (Jentzsch) nem egy szupersztár, de ő a legjobb, akit Németországban találhattunk".

Állítása alátámasztására Malcolm Perry azt is felhozza, hogy 2005 decemberében a Dresdner tőkepiaci divíziója menedzsmentjének tizennégy tagja közül öt volt német, vagy németül beszélő; míg az átszervezés után, 2006 nyarán kilencből hat volt ez az arány.

Malcolm Perrynek az átszervezés után felajánlották a származtatott pénzügyi eszközökkel foglalkozó részleg vezetését, de ő ezt nem fogadta el. A perben körülbelül 10 millió fontos (mintegy 3,8 milliárd forint) kompenzációt követel.

Felesleges munkakör

Az első meghallgatáson a Dresdner elismerte, hogy igazságtalanul bocsátotta el az ausztrál menedzsert, de tagadta, hogy ebben nemzetiségi megfontolások is szerepet játszottak volna.

A bank arra hivatkozik, hogy az átszervezés után Malcolm Perry munkaköre feleslegessé vált, ő maga pedig nem egyezett volna bele a tőkepiaci divízió szervezetének megváltoztatásába.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×