eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

A CIB Bank vezérigazgatója az Inter-Európa Bank élén is

Hétfőtől a CIB Bank vezérigazgatója, Török László lesz az Inter-Európa Bank vezérigazgatója is. A döntés része a két bank áprilisban bejelentett fúziójának.

Török Lászlót az Inter-Európa Bank igazgatósága múlt héten nevezte ki vezérigazgatónak, július 18-ikai hatállyal. A távozó vezérigazgató, Andrea Rigoni a jövőben annak az Eurizon pénzügyi csoportnak lesz a vezérigazgatója, amely az Intesa Sanpaolo bankcsoport része.

A két bank fúziójáról még áprilisban született megállapodás, akkot Török László az InfoRádiónak azt mondta: az egyesüléssel Magyarország második legnagyobb pénzintézete jön létre, 10,5 százalékos piaci részesedéssel.

Június végén az is eldőlt, hogy az új intézmény CIB Bank néven folytatja működését. Ez nem volt különösebben meglepő, hiszen a CIB hatszor nagyobb az Inter-Európa Banknál.

A CIB Csoport 1998 óta olasz tulajdonban van, jelenleg az Intesa Sanpaolo csoport része, amely Olaszország legnagyobb bankcsoportja, 540 milliárd eurót meghaladó mérlegfőösszeggel.

A CIB Bank eddig Magyarország harmadik legnagyobb pénzintézete volt, 2006 végén mérlegfőösszege meghaladta az 1800 milliárd forintot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Óránként 8 centi emelkedés - Így áll a Duna vasárnap délelőtt

Naponta egy métert emelkedik a Duna vízszintje, már most 4 méter fölött jár, a rekord 891 centi, a tetőzést pedig a hét második felére várják. A rakpartokat most felejtsük el, de a Margitsziget szerelmesei is kezdhetik áttervezni a hetet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 07:00
×
×
×
×