eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Nemsokára olcsóbban hívhatja az otthoniakat

Az Európai Bizottság alig tíz hónap alatt vitte keresztül a roamingdíjak mérséklését. A hazai szolgáltatók egyelőre szűkszavúak a kérdést illetően.

Noha az Európai Tanács végleges döntés csak júniusban várható a roamingdíjakról, elemzők szerint nem lesz változás a bizottság által meghatározott tarifákban.

Egy uniós felmérés kapcsán az Eurobarométer arról számolt be, hogy a más tagállamba utazók a túl magas díjak miatt nem, vagy csak alig használják mobiljukat a vendéghálózatokban.

A megkérdezettek 81 százaléka nyilatkozott így. A válaszadók 59 százaléka pedig azt mondta: ha kisebbek lennének a tarifák, gyakrabban mobiloznának külföldön.

Az InfoRádió megkereste a hazai mobilszolgáltatókat az ügyben. A Pannon Zrt. sajtókapcsolatokért felelős igazgatója azt mondta: a vállalat részese a GSM szövetségen belüli önszabályozó kezdeményezésnek.

Mint Majorosi Emese fogalmazott: ennek az a célja, hogy a cégek egymás között hosszú távon biztosítsák az alacsony nagykereskedelmi árakat.

Hozzátette: kedvezőbb tarifákat már nemcsak a telefonáláshoz, hanem az adatforgalomhoz is kínálnak.

Majorosi Emese reményei szerint a Pannon előfizetői közül is mind többen jönnek rá arra, hogy a roaming nem luxus, hanem a mobil távközlés egyik leghasznosabb formája.

A T-mobilnál azt mondták az InfoRádió megkeresésére, hogy a végleges uniós döntésre várnak, addig nem nyilatkoznak. A Vodafone Magyarországnál sem akarták kommentálni az uniós döntést.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×