eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Óriási MOL-kötés a tőzsdén

Az Általános Értékforgalmi Bank vásárolhatta meg a MOL 1,1 millió darab, 24,6 milliárd forintot érő részvényét - mondta a portfolio.hu elemzője brókerkörökből származó információra hivatkozva.

Egy átlagos tőzsdei nap teljes forgalmának több mint a dupláját, 80,8 milliárd forintos forgalmat bonyolított a MOL a Budapesti Értéktőzsdén.

A portfolio.hu elemzője az InfoRádiónak elmondta: egyelőre csak spekulációk vannak arra, ki állhat a forgalomnövekedés hátterében.

Bórkerkörökből származó információk alapján a reggeli nagy kötést, amelynek árfolyamértéke 24,6 milliárd forint volt, az Általános Értékforgalmi Bank vitte véghez - közölte Takács Szabolcs.

A szakértő hozzátette: a bank tulajdonosa, Megdet Rahimkulov orosz származású befektető, aki korábban a Borsodchem és az OTP részvényeivel is bombaüzletet csinált a tőzsdén.

Takács Szabolcs elmondta: konkrét hír még nem látott napvilágot.

A "kirakós játék darabkái" azonban ismertek: a MOL régóta pályázik oroszországi akvizíciós lehetőségekre, emellett kedden minden bizonnyal egy jó orosz kapcsolatokkal rendelkező befektetési szolgáltató nagy tételben vásárolta a részvényeket, így lehetséges, hogy ez is hozzájárult a magas fokú vételi nyomáshoz.

Az olajrészvény egyébként a hatalmas forgalom mellett 510 forinttal, 2,29 százalékkal drágult, 22.800 forinton zárt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×