eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Kritikus a cseh energetikai helyzet

Kritikusnak minősítették Csehország energetikai helyzetét azon a prágai tanácskozáson, ahol a kormány képviselői mellett az ország energetikai szakértői vettek részt.

A Cseh Energetika Szabályozó Hivatal elnöke úgy fogalmazott, hogy nagyjából tíz éven belül energiahiány léphet fel, ha időközben nem épül új atomerőmű az országban.

Josef Firt szerint 2012 után Csehország energetikai függetlensége megszűnhet, ha nem néznek új, lehetőleg atomenergia források után.

Martin Roman, a Cseh Energetikai Művek vezérigazgatója szerint az igazi gond az, hogy ebben az időszakban már nem tud majd Prága áramot vásárolni, mert addig Németországban bezárják az atomerőműveket, Ausztria és Magyarország már most is árambehozatalra szorul, Lengyelország pedig ökológiai okok miatt zár be erőműveket.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×