eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Több órás sorban állás a nyugdíjbiztosítónál

Akár 4-5 órát is várakoznia kell annak, aki le akarja adni a nyugdíjbiztosítási igazgatóságokon az úgynevezett nyenyi adatszolgáltatást. Azokat az adatokat, amelyek alapján megállapítják a foglalkoztatottak nyugdíj-jogosultságát.

Az adatokat évente kell leadni a munkáltatóknak, idén a dátum május 2-a. A nyugdíjbiztosítóknál azonban már napok óta tömegek állnak, és sokan vannak azok, akiket a nap végén úgy küldenek haza, hogy nem tudták elintézni ügyüket.

Zara László, a Magyar Adótanácsadók Országos Egyesületének elnöke elmondta: a korábbi évek gyakorlata szerint, nem kell büntetésre számítania annak, aki késik pár napot a bevallás benyújtásával.

Az adószakértő ugyanakkor azt ajánlja, hogy aki tudja, postai úton adja fel az adatokat.

Azt a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főosztályvezetője is megerősítette, hogy nem büntetik meg azokat, akik néhány napos késéssel tesznek eleget az adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

Mihályi László hozzátette: megerősített ügyfélszolgálattal és hosszított nyitva tartással várják az ügyfeleket.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az adatokat az interneten keresztül is el lehet juttatni a hivatalnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×