eur:
394.29
usd:
371.71
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Az erős forint sújtja a Richtert

Akár 20 százalékkal is csökkenhet a Richter üzemi eredménye 2007-ben - mondta el az InfoRádióban a Cashline elemzője. Sarkadi-Szabó Kornél szerint ennek okai a többi mellett a gyógyszerpiacot sújtó kormányzati intézkedések, az erős forint és az export lassulása. A gyógyszergyár 690 forintos osztalékot fizet részvényenként, a tavalyi eredmények alapján.

Az elemző az első negyedéves visszaesést 14 százalékosra becsüli. Január és március között azonban fokozatosan léptek életbe azok a kormányzati intézkedések, amelyek rontották a gyógyszergyárak eredményeit: a gyógyszertámogatások csökkentése vagy az a rendelet, amely a generikus gyógyszerek értékesítését helyezi előtérbe, és amely ezért hátrányt jelent az innovatív készítmények gyártóinak. Ezek együttes hatása ezért csak később lehet felmérni.

Az eredményét az export sem javítja, hiszen a Richter döntően a Független Államok Közösségébe értékesíti termékeit. Ezekben az államokban azonban nem tudja bővíteni kivitelét.

Az év végére ezért akár 20-25 százalékkal is csökkenhet a gyógyszergyár üzemi eredménye - mondta Sarkadi-Szabó Kornél

A vállalat közgyűlése elfogadta, hogy a 2006-os eredmények alapján, részvényenként 690 forintos osztalékot fizessen a vállalat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

A Revolut egyik részvényese úgy véli, hogy a cég 45%-kal értékesebb, mint egy évvel ezelőtt - számolt be a Bloomberg. Bár a Schroders néhány millió fontos részesedése viszonylag kicsinek mondható a cég egészéhz képest, ez alapján a Revolut értéke a tavalyi 17,7 milliárd dollárról 25,7 milliárd dollárra nőhetett. A fintechek és a hagyományos bankok közötti versenyről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT konferenciáján. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×