eur:
393.04
usd:
366.24
bux:
66865.68
2024. április 26. péntek Ervin

A pénz nem nő a fákon - pénzügyi ötletek mindenkinek

A Magyar Nemzeti Bank igazgatója szerint a magyar háztartások többsége szerény pénzügyi ismeretekkel rendelkezik. A pénz nem nő a fákon című könyv megjelenése alkalmából rendezett konferencia után Kálmán Tamás az InfoRádióban azt mondta: már gyermekkorban el kellene kezdeni a pénzügyi ismeretek oktatását.

A szakember szerint az alacsony pénzügyi kultúrából fakadó kockázatok csökkentésében az állam és a magánszféra egyaránt érdekelt. Napjaink jelensége, hogy a háztartások egyre nagyobb összegben vesznek fel különböző devizahiteleket például lakás- vagy autóvásárlásra.

Kálmán Tamás rámutatott: a pénzügyi kultúra növelésének célja, hogy a háztartások a tágabb, de kockázatosabb mozgástér előnyeit ki tudják használni, de képesek legyenek a kockázatok felismerésére és kezelésére.

A nemzeti bank igazgatója hozzátette: a pénzügyi közvetítő rendszert, a hiteleket kínáló bankokat a tájékozott, felkészült fogyasztó nagyobb versenyre készteti, ráadásul a tudatos pénzügyi hozzáállás alacsonyabb hitelezési veszteségeket okoz a szektornak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×