eur:
394.41
usd:
370.26
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Most erősödés, de augusztus végén újra változhat a forint értéke

A vártnál magasabb alapkamat-emelés óta szinte folyamatosan erősödik a forint. A hétvégi mélyponthoz képest csaknem tíz forinttal kell kevesebbet fizetni egy euróért.

Az erősödéssel együtt a forgalom is jelentősen növekedett - mondta az InfoRádióban az Erste Bank devizakereskedője.

A vártnál nagyobb arányú kamatemelés ráadásul egy olyan pillanatban érte a piacot, amikor a befektetők nyitottabbak voltak a magyar valuta iránt, így a kereslet tovább növelte a forint árát - tette hozzá Faragó Ádám.

Elmondta: augusztus második felében, a konvergencia-programról kiszivárgó hírek szintén változtathatnak a magyar fizetőeszköz értékén, negatív és pozitív irányban egyaránt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×