eur:
394.14
usd:
369.94
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A lakáshitelek visszavetik a turizmust

A terrortámadások csak rövid időre vetik vissza az utazási kedvet, az emberek már hozzászoktak a fenyegetettség egy bizonyos szintjéhez - mondta Bánki Márton, a Vista utazási iroda marketing igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

A két héttel ezelőtti, az egyiptomi Dahabban elkövetett merényletnek csak rövidtávon van negatív hatása a turizmusra - jelentette ki Bánki Márton.

A Vista utazási iroda marketing igazgatója szerint ennek az az oka, hogy az elmúlt években megedződtek az utazók, elfogadták, hogy a veszély sok helyen fennáll.

A pénz diktál

A szakember elmondta: elsősorban az emberek jövedelmétől függ, mennyit és hova utaznak.

Bánki Márton kitért arra is, hogy a négy-öt éve felvett lakáshitelek törlesztése mostanában sokaknak jelent gondot, és ez befolyásolja az utazási szokásokat.

Ez nem jelenti azt, hogy azok, akik már felfedezték az utazás örömét, kevesebbet utaznának, de kisebb költségvetésből igyekeznek megoldani az utazásaikat. Ez elsősorban a rövidebb utak, a városlátogatások felé terel sok embert - tette hozzá a Vista marketing igazgatója.

Bánki Márton tapasztalatai szerint az utazási hitel nem terjedt el, csak kevesen veszik igénybe, az emberek többsége az utazást a megtakarításaiból fedezi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×