eur:
393.19
usd:
367.91
bux:
66158.65
2024. április 24. szerda György

Titkos találkozókon egyeztetnek a gazdaság vezetői?

Az InfoRádió úgy tudja, hogy több hete egyeztetnek a munkaadói szervezetek, a gazdasági és a vegyes kamarák arról, hogy a választások után közösen biztassák a politikát határozott lépésekre. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László nem cáfolta az információt, de kijelentette, hogy csak a választások után nyilatkoznak.

Egyeztetéseket folytatnak a munkaadói szervezetek, a gazdasági és a vegyes kamarák a magyar gazdaság helyzetéről - értesült az InfoRádió.

Az index.hu internetes portál úgy tudja, hogy legutóbb kedden találkoztak és egyeztettek a gazdasági kérdésekről, teendőkről a vezetők, akik között ott volt Demján Sándor, aki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét, Széles Gábor, aki a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségét, és Parragh László, aki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát képviselte.

Nem akarják befolyásolni a kampányt

A vállalkozók azt szeretnék, ha mihamarabb sikerülne egyeztetésre bírni a győztes és a vesztes politikai erőket.

Az InfoRádió megkereste Parragh Lászlót, aki nem cáfolta, hogy egyeztetést folytatnának a munkaadói szervezetek, a gazdasági és vegyes kamarák, ám egyelőre - jövő hét hétfőig - nem nyilatkoznak.

A döntés hátterében valószínűleg az áll, hogy a gazdasági szakemberek nem akarják befolyásolni a választási kampányt, és az embereket a döntéseikben.

Azonnali reformokat szeretnének?

A tartalmi elemekről és részletekről senki nem beszél. Az Index idézi Demján Sándor egyik korábbi kijelentését, mely szerint a választások után az államigazgatás, az egészségügy és az oktatás azonnali reformjára van szükség annak érdekében, hogy a magyar gazdaság elkerülje az összeomlást.

A VOSZ az új kormány számára tízpontos javaslatcsomagot állított össze, melyben egyebek közt a közterhek érzékelhető csökkentését, kiszámítható adórendszert szorgalmazott, valamint felvetette, hogy a választások után a vesztesek támogassák a győzteseket a kétharmados törvények módosításában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×