INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Titkos találkozókon egyeztetnek a gazdaság vezetői?

Infostart / InfoRádió
Az InfoRádió úgy tudja, hogy több hete egyeztetnek a munkaadói szervezetek, a gazdasági és a vegyes kamarák arról, hogy a választások után közösen biztassák a politikát határozott lépésekre. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László nem cáfolta az információt, de kijelentette, hogy csak a választások után nyilatkoznak.

Egyeztetéseket folytatnak a munkaadói szervezetek, a gazdasági és a vegyes kamarák a magyar gazdaság helyzetéről - értesült az InfoRádió.

Az index.hu internetes portál úgy tudja, hogy legutóbb kedden találkoztak és egyeztettek a gazdasági kérdésekről, teendőkről a vezetők, akik között ott volt Demján Sándor, aki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét, Széles Gábor, aki a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségét, és Parragh László, aki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát képviselte.

Nem akarják befolyásolni a kampányt

A vállalkozók azt szeretnék, ha mihamarabb sikerülne egyeztetésre bírni a győztes és a vesztes politikai erőket.

Az InfoRádió megkereste Parragh Lászlót, aki nem cáfolta, hogy egyeztetést folytatnának a munkaadói szervezetek, a gazdasági és vegyes kamarák, ám egyelőre - jövő hét hétfőig - nem nyilatkoznak.

A döntés hátterében valószínűleg az áll, hogy a gazdasági szakemberek nem akarják befolyásolni a választási kampányt, és az embereket a döntéseikben.

Azonnali reformokat szeretnének?

A tartalmi elemekről és részletekről senki nem beszél. Az Index idézi Demján Sándor egyik korábbi kijelentését, mely szerint a választások után az államigazgatás, az egészségügy és az oktatás azonnali reformjára van szükség annak érdekében, hogy a magyar gazdaság elkerülje az összeomlást.

A VOSZ az új kormány számára tízpontos javaslatcsomagot állított össze, melyben egyebek közt a közterhek érzékelhető csökkentését, kiszámítható adórendszert szorgalmazott, valamint felvetette, hogy a választások után a vesztesek támogassák a győzteseket a kétharmados törvények módosításában.


A címlapról ajánljuk