eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kínában és Iránban terjeszkedik az Ikarus

Alig három hónap telt el azóta, hogy Széles Gábor visszavásárolta az Ikarust, és már a buszgyártás nagy volumenű újraindítását tervezi. Igaz, a buszok többségét nem Magyarországon, hanem Iránban, Kínában és Oroszországban szerelnék össze.

Az üzletember az InfoRádióban elmondta: Iránnal 5 ezer busz szállításáról tárgyalnak. Egyelőre még nem születet megegyezés, Széles Gábor azonban bízik abban, hogy három hónapon belül ez is megszületik.

A vállalat új tulajdonosa azt tervezi, hogy Magyarországon egy fejlesztési bázist hoz létre, illetve egy olyan üzemet, amely alkatrészeket gyárt. A járműveket viszont a megrendelő országokban szerelnék össze.

A cég Kínában olyan vegyesvállalat alapítására készül, amely 50 százalékban magyar, 50 százalékban pedig iráni tulajdonban lenne. A zöldmezős beruházásként megvalósuló üzemben idén 1.000 alváz, jövőre pedig 3.000 busz készül.

Széles Gábor az Ikarus idei árbevételét egyelőre nem tudta megbecsülni, mint mondta: a legnagyobb piacot jelentő Oroszország megrendelőivel ugyanis még tárgyalásban vannak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×