eur:
392.8
usd:
367.85
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Szlovéniában már januárban lesz euró

Az Európai Bizottság október helyett már júliusban áldását adhatja arra, hogy Szlovénia bevezesse az eurót. Mindennek csak szimbolikus jelentősége van, a közös valutát az új tagállamok közül elsőként jövő januárban vezethetik be.

A Kopint-Datorg kutatója az InfoRádióban azt mondta: 2000-ben még Magyarországnak is hasonló esélyei voltak az euró bevezetésére, mint Szlovéniának.

Déli szomszédunk viszont az utóbbi években fegyelmezett fiskális politikával lenyomta az államháztartási hiányt.

Probléma csak az inflációval volt, januárra viszont ez az érték is csak 2,2 százalékos lett, ezzel az árstabilitást is megvalósította Szlovénia - mondta Barta Attila.

A közös fizetőeszközt várhatóan 2007 januárjától használják majd Szlovéniában, egy ideig párhuzamosan a nemzeti valutával. Az, hogy az engedélyt október helyett már júliusban megkapják, az átállást könnyíti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×