eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Az ingatlanvásárló még nem döntött: Kastélyt? Tanyát?

A közvetítő szolgálat segítségével sokkal hamarabb megoldhatók a kollektív munkaügyi viták, mint peres úton. Mégis egyre kevesebben kérik ezt a segítséget.

Napi Gazdaság

A kollektív munkaügyi viták nemcsak bírósági eljárás keretében oldhatók meg - írja a Napi Gazdaság. Az érintett felek a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat (MKDSZ) segítségét is igénybe vehetnék, a szervezet azonban évről évre kevesebb esettel találkozik.

Amíg egy-egy vitás ügyben a bírósági eljárás 1-2 évet is igénybe vehet, addig közvetítő segítségével a felek általában néhány hét alatt dűlőre jutnak, és az esetek 90 százalékában sikerül megegyezniük.

Világgazdaság

A Világgazdaság összefoglalójából kiderül, hogy spanyol és ukrán magánbefektetők is megjelentek a budapesti lakáspiacon, de egyelőre meg sem közelítik az íreket és a briteket. Országosan a hollandoké a pálma, hiszen ők vásárolnak a legtöbb megyében, de a nyugati körzetekben továbbra is sok osztrák, német, svájci telepszik le, vagy vesz üdülőt magának. A külföldiek főleg lakásokra utaznak, néhány holland, amerikai és brit viszont kastélyt, tanyát szemel ki magának az ország középső részén.

A Belügyminisztérium adatai alapján a legtöbben fővárosi ingatlant keresnek. Két éve még az ide érkezők 16 százaléka keresett budapesti lakást, ez a szám most 31 százalék.

Portfolio.hu

A Portfolio.hu a földpiaci befektetésekről szólva megállapítja, hogy ezen a piacon bérlőt találni gyerekjáték, és az árak középtávon akár 100 százalékos emelkedést is produkálhatnak. A piac ugyanakkor nem sokat változott a közelmúltban, és a likviditást előnyben részesítőknek nem biztos, hogy a földvásárlás a legjobb ötlet. Ám hosszú távú befektetésként a termőföld nem tűnik rossz megoldásnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×