eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Patai Mihály a HVB élén

Április közepétől Patai Mihály lesz a HVB Bank Hungary Zrt. vezérigazgatója. A vezetőváltásra azért van szükség, mert Matthias Kunsch, a pénzintézet eddigi első embere nyugdíjba vonul.

Matthias Kunsch a nyugdíjkor elérésével, 31 éves magyarországi vezetői tevékenység után döntött a visszavonulás mellett. Jóllehet, korábban külföldi bankárok neve is felmerült lehetséges utódként, szakmai körökben többen biztosra vették, hogy az osztrák származású vezetőt magyar vezérigazgató váltja.

Matthias Kunsch karrierjének fontos állomása, hogy 1975-ben ő nyitotta meg Magyarországon az első nyugati bank képviseletét, majd részt vett a CIB Nemzetközi Bank alapításában. 1990-ben önálló kereskedelmi bankot hozott létre, amely ma HVB Bank Hungary néven működik.

Lehetséges utódként Patai Mihály neve akkor merült fel, mikor február 7-én bejelentette: személyes okok miatt lemond az Allianz Hungária elnök-vezérigazgatói posztjáról.

Patai Mihály tíz évet töltött a biztosítótársaság élén, azt megelőzően pedig a Kereskedelmi és Hitelbanknál, Washingtonban a Világbanknál, illetve a magyar Pénzügyminisztériumban töltött be fontos pozíciókat.

Matthias Kunsch visszavonulása mellett további vezetőváltás is lesz a HVB-nél. Nyugdíjba megy a vezérigazgató helyettese, Doffek Ágnes is, aki 1990 óta irányította a bank vállalati üzletágát. Õt április 15-től Radványi Ágnes váltja, aki 1992 óta dolgozik a banknál és az elmúlt 7 évben a vállalati értékesítés ügyvezető igazgatói posztját töltötte be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×