eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Előkelő helyen az illegális DVD-k piacán

Magyarországon csak minden ötödik DVD-t szerzik be legálisan az emberek. A Warner Home Video ezért jelentősen csökkentette az általa forgalmazott filmek árát. Stern Gábor, a cég marketing igazgatója szerint a magyar emberekben nem tudatosult még, hogy a kalóz DVD-k vásárlása bűncselekmény.

Az DVD lejátszók száma rohamosan nőtt az elmúlt években, tavaly év végére, már a háztartások 40 százalékában, azaz több mint 1 millió lakásban volt ilyen készülék. A vásárolt filmek mennyisége viszont nem követi ezt a növekedést - mondta az InfoRádióban Stern Gábor.

A magyar családok évente 5-6 filmet vásárolnak legálisan. Legalább négyszer ennyit pedig illegálisan szereznek be. Ezzel több 10 milliárd forintos kárt okoznak a forgalmazóknak.

Stern Gábor szerint ez nem azért van így, mert a DVD-k túl drágák, mert a nyugat-európai árakhoz képest eddig is olcsók voltak a hazai lemezek. Õ úgy látta: az emberek még mindig nem érzik át, hogy lopást követnek el, ha kalózmásolatot vásárolnak.

Az élen Franciaország

Az amerikai szerzői jogvédő szervezet felmérése szerint a magyarországi kalózmásolás 102 millió dolláros kárt okoz az Egyesült Államoknak.

A veszteséget okozók ranglistáján így hazánk a 4. helyen áll, Franciaország, Spanyolország és Nagy-Britannia mögött. A listán előkelő helyen van Lengyelország, Görögország és Olaszország is.

A szervezet az erről szóló jelentését elküldi az Egyesült Államok hatóságainak és a befektetői szervezeteknek, ezzel pedig kedvezőtlen kép alakulhat ki Magyarországról. Ez főleg a hi-tech befektetéseket hátráltathatja.

A tengerentúliak a jövőben Oroszországra fordítják a legnagyobb figyelmet, itt ugyanis a DVD-k 81 százaléka, a szoftvereknek pedig a 85 százaléka volt illegális.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×