eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A gazdáknál maradhat a támogatás áfája

A kiutalt uniós támogatások közül a gazdáknak semmit nem kell visszafizetniük - mondta el az InfoRádióban az agrártárca EU tagállami és agrár- vidékfejlesztési helyettes államtitkára.

A Magyar Hírlap csütörtökön egy pénzügyminisztériumi rendeletre hivatkozva azt írta: megtiltják a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv keretében adott agrár-környezetgazdálkodási támogatás áfájának visszaigénylését.

A lap szerint ez a rendelkezés érinti a forrást igénybe vevő 25 ezer gazdálkodót, és elképzelhető, hogy visszamenőleg ki kell fizetniük összesen 11 milliárd forintot.

Nyújtó Ferenc, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium EU tagállami és agrár- vidékfejlesztési helyettes államtitkára az InfoRádióban azt mondta: nincs szó arról, hogy a gazdáknak visszamenőlegesen vissza kellene fizetniük az agrár-környezetgazdálkodási támogatás után visszaigényelt általános forgalmi adót.

A már kifizetett támogatásokat semmilyen veszély nem fenyegeti - hangsúlyozta az államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×