INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

Júliusban már büntet az APEH

Infostart

A kényszervállalkozókra vonatkozó moratórium ideje alatt is vizsgálja az adóhivatal a cégek vállalkozási szerződéseit, és ha visszaélést tár fel, akkor büntetést is kiszab - mondta el az InfoRádiónak az APEH elnök-helyettese.

Juhász István közölte: a színlelt vállalkozási szerződések ügyében folyamatosan végeznek ellenőrzéseket, határozatot is hoznak, de ezeket a moratórium lejártáig nem lehet végrehajtani.

Az adóhivatal elnöke hangsúlyozta: a vállalkozások kétféle módon mentesülhetnek az APEH által színleltnek minősített szerződések miatti retorzióktól, vagy átalakítják azokat munkaviszonnyá, vagy megszüntetik június 30-áig.

Juhász István hozzátette: a vállalkozást, a munkáltatót bejelentési kötelezettség terheli az APEH felé, amelyet július 31-éig kell teljesíteni.

Ha valaki ennek nem tesz eleget, akkor úgy tekintik, hogy nem változtattak a korábbi állapoton, és elindítják a végrehajtási eljárást - tette hozzá az adóhivatal elnökhelyettese.

Vadász Iván adószakértő szerdán az InfoRádióban azt javasolta a vállalkozásoknak, hogy június végéig bontsák fel szerződéseiket, és kössék újra azokat.

Így a kényszervállalkozásokra vonatkozó moratórium hatálya alá esnek, és biztosan nem kell visszamenőlegesen fizetniük - mondta Vadász Iván.

Kapcsolódó hang

Vadász Iván a színlelt szerzõdések
 
Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018