eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Jó vendég lett a magyar

Elsősorban a belföldi vendégeknek köszönhetően javultak tavaly a turizmus mutatói - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss kimutatásából. Az adatok szerint kevesebb német, viszont több brit és skandináv turista érkezett.

A szállodák 6,4 százalékkal több vendégéjszakát könyvelhettek el tavaly, mint 2004-ben - mondta el az InfoRádióban a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

Kopócsy Andrea hozzátette: ez elsősorban a belföldi vendégeknek köszönhető, hiszen a külföldiek vendégéjszakáinak száma csak 3,5 százalékkal nőtt, míg a belföldi vendégeké 11,5 százalékkal.

A szállásdíj-bevételek 15 százalékos növekedése elsősorban szintén a belföldi vendégeknek köszönhető - tette hozzá Kapócsy Andrea.

A Magyar Szállodaszövetség elnöke szerint a mutatókat elsősorban a wellness-szállók, és a magasabb kategóriájú hotelek javították.

Kopócsy Andrea közölte: német nyelvterületről tavaly az egy évvel korábbihoz képest kevesebb vendég érkezett, egyre több turista látogat viszont Magyarországra Nagy-Britanniából és az északi országokból.

Szerinte nehéz megjósolni, hogy ezek a tendenciák idén is folyatódnak-e, az viszont biztos, hogy azokból az országokból lehet több vendégre számíthatani, ahonnan diszkont-légitársaságokkal lehet Magyarországra utazni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×