eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Hétfőtől változik a BUX-index

Az Antenna Hungária papírjait kivezetik a tőzsdei forgalomból, ezért február 13-tól változik a BUX és a BUMIX kosár összetétele is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe azt jelzi, hogy a tőzsdén jegyzett cégek árfolyama hogyan alakul. Ha a tőzsdemutató emelkedik, akkor a részvények drágulnak, ha viszont esik, akkor a részvények gyengén teljesítenek.

A részvényindexet a részvények egy meghatározott csoportja alkotja. Jelenleg 12 részvény árfolyammozgásából kalkulálják a BUX-ot, de február 13-tól már csak 11 részvény alkotja a BUX - kosarat. A közepes és kis piaci tőkeértékű tőzsdei cégek teljesítményét mutató BUMIX is változik.

A Budapesti Értéktőzsde kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta: az Antenna Hungária a BUX- és a BUMIX-indexben is szerepel, ezért mindkét kosarat korrigálni kell.

A BUX-ot ezt követően 11 papír fogja alkotni: a Borsodchem, a Démász, az Egis, az FHB, a Fotex, a Magyar Telekom, a Mol az OTP a Richter a Synergon és a TVK - mondta Tóth Attila.

A két kosarat egyébként évente kétszer, márciusban és szeptemberben vizsgálja fölül a Budapesti Értéktőzsde. Ilyenkor azt tekintik át, hogy a kosarakban szereplő papírok teljesítik-e továbbra is azokat a kritériumokat, melyek a cégnek a méretére, illetve a tőzsdei forgalmára vonatkoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×