INFORÁDIÓ
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán

A Magyar Cukor Rt. idén is kitölti a kvótát

Infostart

A Magyar Cukor Rt. az idén is a rendelkezésére álló kvótamennyiségnek megfelelő, mintegy 950 ezer tonna cukorrépát. Ez alapján az idén mintegy 20 ezer hektáros vetésterületen termelnek alapanyagot a Magyar Cukor számára a cukorgyártáshoz.

Február második hetében veszik fel a kapcsolatot a cukorrépa-szállítási joggal rendelkező gazdaságokkal, hogy ajánlatot tegyenek számukra az idei cukorrépa-termelés feltételeire.

Tavaly a cukorrépa minimálára tonnánként 11.500 forint volt. Az unió új szabályozási rendszere, cukorrendtartása miatt azonban az idén a cukorrépa ára jelentős mértékben csökken, 8.225 forintra esik vissza.

A kieső bevétel kétharmadát az EU költségvetéséből ellentételezik, illetve a magyar egyszerűsített terület alapú támogatás összege is emelkedik, így a Magyar Cukor Rt. számításai szerint a magyar termelők egy tonna cukorrépáért az idén is jóval 10 ezer forintot meghaladó összeget kapnak majd.

A társaság ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az unió kasszájába minden kilogramm cukor után mintegy 30 forintot kitevő szerkezetváltási illetékes kell befizetnie, így a cég kalkulációja szerint a cukorgyártás finanszírozására rendelkezésre álló források 30 százalékkal csökkennek 2006-ban.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018