eur:
393.83
usd:
368.25
bux:
65835.94
2024. április 23. kedd Béla

Rekord nyereség a Shellnél is

A tavalyi rekordmagasságú olajárak miatt az autósok mélyebben a zsebükbe kellett nyúljanak, az olajcégek viszont kimondottan jól jártak. Az Exxon Mobil tegnap, a Shell ma jelentett rekordnyereséget a 2005-ös évre.

A Shell 22,94 milliárd dolláros profitja egyben történelmi rekord is: soha egyetlen brit cégnek sem volt még ekkora nyeresége.

Az olajárak hordónkénti 45 dollárról 70 dollár föle emelkedtek tavaly, és ez elsősorban az olyan nagy olajmultiknak kedvezett, akiknek komoly saját kitermelésük van.

Az Exxon Mobil profitja 36,16 milliárd dollár volt tavaly, és nemsokára a British Petroleum is nyilvánosságra hozza tavalyi eredményét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Az USA áprilisi bmi-adatai azt mutatták, hogy az üzleti aktivitás tovább nőtt, de lassabb ütemben, ami a gyengébb kereslet jeleit jelzi. Az S&P Global legfrissebb összetett termelési indexe áprilisban 50,9-re csökkent a márciusi 52,1-ről, ami enyhe bővülést és december óta a leggyengébb növekedést jelzi. Mind a feldolgozóiparban, mind a szolgáltatási szektorban lassabb aktivitásnövekedést regisztráltak, a növekedési ütemek három-, illetve öthavi mélypontra csökkentek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×