eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Uniós munkanélküliség: 8,5 százalék

Az Európai Unió 25 tagországában decemberben átlagosan 8,5 százalékos volt a munkanélküliség, ugyanannyi, mint novemberben, míg az euróövezet országaiban 8,3 százalékról 8,4 százalékra nőtt, közölte az unió statisztikai hivatala.

Az Eurostat adatai szerint

az unió 16 tagországában csökkent a munkanélküliség, kettőben stagnált, hat országban pedig nőtt.

A legalacsonyabb munkanélküliségi rátát Írországból (4,3 százalék), Dániából (4,4) és Hollandiából (4,7) jelentették, a legmagasabbat pedig Lengyelországból (17,2), Szlovákiából (16,1) és Görögországból (10,1).

Összehasonlításképpen, 2005 decemberében az Egyesült Államokban 4,9, Japánban pedig 4,4 százalékos volt a munkanélküliség.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×