eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Januárban emelkedett a BUX, esett a forgalom

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacán januárban kétszeres árfolyamértéken számolva 845,6 milliárd forintnyi üzletet kötöttek a brókerek, a forgalom decemberhez képest 20 százalékkal csökkent - közölte a BÉT szerdán a brókercégek jelentései alapján készült összesítésében.

A BUX index értéke egy hónap alatt 1.418 ponttal, 6,8 százalékkal nőtt, január végén 22.203 ponton állt. A tőzsde azonnali összforgalma januárban 18 százalékkal csökkent, 889,9 milliárd forintot tett ki.

A derivatív piacon a határidős BUX forgalom 35 százalékkal emelkedett, a részvények határidős lejárataira viszont 30 százalékkal kevesebb üzlet született januárban, mint decemberben. A határidős BUX forgalom kétszeres árfolyamértéken 219,2 milliárd forintot, a részvények határidős forgalma 225,2 milliárd forintot tett ki januárban.

A határidős gabonapiac forgalma 22 százalékkal 2,56 milliárd forintra nőtt. Az azonnali piacon az államkötvények és kincstárjegyek adásvétele 15,4 milliárd forintra emelkedett januárban a decemberi 5,83 milliárdról.

A brókercégek forgalmi listáján az Erste Bank Befektetési Rt. visszakerült az élre a decemberi második helyről, a társaság januárban 161 milliárd forint értékben forgalmazott részvényeket a tőzsdén.

A második helyen a KandH Equities végzett 150 millió forintos forgalommal, a harmadik legaktívabb cég pedig a Concorde Értékpapír Rt. volt 106 millió forintos részvény adásvétellel.

A decemberi listavezető, az ING Bank (Magyarország) Rt. a hetedik helyre csúszott vissza.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×