eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla

Enyhült az uniós intő?

Az Európai Unió pénzügyminiszeterei a két héttel ezelőtti bizottsági jelentésnél pozitívabb értékelést fogadtak el kedden a magyar konvergenciaprogramról, mondta Brüsszelben Veres János pénzügyminiszter.

Batiz András kormányszóvivő szerint Magyarország nem intőt, hanem biztatást kapott Brüsszelben.

A pénzügyminiszter az InfoRádióban elmondta: a jóváhagyott változatban az szerepel, hogy a bizottság tavaly őszi előrejelzése szerint a módosított 2005-ös magyar hiánycél elérhető, és ezt alátámasztják a legfrissebb pénzforgalmi adatok is.

Újdonság a Veres János szerint az is, hogy az állásfoglalás szerint a konvergenciaprogramban megjelölt célok összhangban vannak az iránymutatásokkal, az a megfogalmazás pedig, hogy magasabb hiány kialakulása lehetséges, most már úgy szerepel, hogy ez a lehetőség akkor áll fenn, ha a programot nem támasztják alá megfelelő intézkedésekkel.

A miniszteri ülésen vita nélkül hagyták jóvá a szöveget.

Domokos László, a költségvetési és pénzügyi bizottság fideszes alelnöke szerint a döntés azt jelenti, hogy a magyar kormány újabb intőt kapott az uniótól az euró bevezetését szolgáló program miatt, mert az kidolgozatlan és megalapozatlan.

Az Európai Unió mára teljesen lemondott arról, hogy ezzel a kormánnyal érdemben együtt lehet dolgozni, ezért kivárnak a választások utánig - tette hozzá a fideszes politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×