eur:
368.12
usd:
344.41
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Ömlik a kínai áru Európába

A tavalyi év első tizenegy hónapjában 23,6 százalékkal emelkedett Kína európai exportja és a jelek szerint a kétoldalú forgalom az év egészében túllépi a 200 milliárd dollárt.

Kína egyelőre csak a november végi adatokat közölt, de biztos, hogy az ázsiai állam külkereskedelmi forgalmának értéke Európával jócskán 200 milliárd dollár felett lesz, rekordot döntve. Európa Kína legnagyobb kereskedelmi partnere.

Novemberrel bezárólag 196,8 milliárd dollár volt a kétoldalú forgalom értéke, 23,6 százalékkal nagyobb a tavalyinál. Kiemelkedően, 35,9 százalékkal nőtt ezen belül - 130 milliárd dolláros értékig - a kínai export.

Tavaly októberben Kína külkereskedelem többlete 12 milliárd dolláros értékkel rekordot döntött.

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást
Aréna

Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást

Az ukránok számára egy nagyon sikeres ellentámadás hozhatja meg a béketárgyalásokat, míg az orosz ellencsapást a hiányos tisztikar is nehezíti – véli a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója. Tálas Péter erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×