eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nőtt a győri Audi árbevétele és eredménye

A győri Audi Hungaria Motor Kft. idei árbevétele meghaladja a 4 milliárd eurót, míg tavalyi forgalma 3,9 milliárd euró volt - mondta a pénzügyekért felelős ügyvezető igazgató kedden.

Heinrich Franke az idei eredményről összegszerűen nem nyilatkozott, annyit mondott csupán, hogy jobb lesz a tavalyinál. 2004-ben 329 millió euró volt a cég adózás előtti eredménye.

Günter Fröhlich termelésért felelős ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint az idén a tavalyinál 150 ezerrel több, összesen 1 millió 650 ezer motor készült Győrött, amelyeket a Volkswagen konszern gyáraiba szállítottak a világ minden tájára.

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója közölte: készülnek a TT modell utódjának összeszerelésére. Az új sportkocsi gyártását jövő tavasszal kezdik, s évente 50 ezernél többet szeretnének előállítani az új modellből.

Jövőre az ideihez hasonló összeget, mintegy 250 millió eurót szándékoznak befektetni Győrött. Ez azt jelenti, hogy új motorcsaláddal bővítik a termékpalettát.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×