INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A Pannonplast eladta a székesfehérvári műanyaggyárát

Infostart / InfoRádió
A Pannonplast műanyagipari holding előszerződést írt alá a francia Plastiques Du Val De Loire (PVL) nevű cégnek a Pannonplast Műszaki Műanyagok Rt. székesfehérvári gyárában lévő eszközeinek eladására, az ingatlan bérbeadására pedig hosszútávú megállapodást köt.

A műanyagipari holding hétfő éjszakai bejelentésében közölte, hogy az eszközértékesítés egyszeri vesztesége közel 430 millió forint, amelyet értékvesztésként a negyedik negyedévben számol el a társaság.

A PVL vételi opciót kap az ingatlan megvásárlására. A Pannonplast és a PLV között létrejövő üzlet várhatóan a jövő év elején zárul le.

Gyimóthy Dénes, a Pannonplast pénzügyi igazgatója az MTI-nek kedden elmondta, a vételár üzleti titok és a leendő új tulajdonos nem járult hozzá ahhoz, hogy az ingatlanra vonatkozó vételi opció lejáratát közölje.

A Pannonplast Műszaki Műanyagok Rt. árbevételének és veszteségének mintegy 80 százaléka a székesfehérvári üzem tevékenységének eredeménye. Az eszközértékesítés mintegy 431 millió forintos értékvesztése miatt az idei negyedik negyedévben az üzemi szintű veszteség ennyivel nő, de jövőre az eladás már lényeges javulást jelent a gazdálkodásban - mondta Gyimóthy Dénes.

A Pannonplast Műszaki Műanyagok Rt. és a Dexter Rt.-ből álló műszaki műanyagok üzletág az első háromnegyedévben 678 millió forint üzemi szintű veszteséggel járult hozzá a Pannonplast konszolidált 55 millió forint üzemi szintű veszteségéhez. Az üzletág üzemi szintű vesztesége az év első kilenc hónapjában 43,3 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év hasonló időszakában. Ugyanakkor az árbevétel 28,7 százalékkal 3,7 milliárd forintra csökkent.

A címlapról ajánljuk