eur:
393.28
usd:
367.35
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

150 millió forintos bírság a Magyar Telekomnak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa 150 millió forintra bírságolta a Magyar Telekom Rt.-ét, a fogyasztók megtévesztésére alkalmas "Favorit" és "Favorit Plusz" elnevezésű díjcsomagjainak reklámjai miatt - tájékoztatta a GVH az MTI-t kedden.

Galambos Viktor, a Magyar Telekom sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy megítélésünk szerint a Magyar Telekom nem követett el jogsértést, ezért a Gazdasági Versenyhivatal döntését bíróságon támadják meg.

A GVH közlemény szerint a Magyar Telekom Rt. 2005. június 9-én vezette be "Favorit" és "Favorit Plusz" elnevezésű díjcsomagjait, melyeknél a helyi és helyközi I. hívásirányok esetében, illetve a helyi, a helyközi I., a helyközi II. és a belföldi távolsági hívásirányok esetében délután 16 órától másnap délelőtt 10 óráig, illetőleg hétvégén egész nap nincs kapcsolási és percdíj a T-Com hálózatában.
A reklámkampány egyik legmarkánsabb fogyasztóknak szóló üzenete az volt, hogy a "Favorit" díjcsomagok ingyenes telefonálási lehetőséget biztosítanak, miközben a hivatal megállapította, hogy az "ingyenes" telefonálás lehetőségéhez a fogyasztó nem ellenszolgáltatás nélkül jut.
A versenytanács határozata szerint a reklámok másik üzenete az volt, hogy a "Favorit" díjcsomagok napi 18 óra ingyen beszélgetést tartalmaznak, a fogyasztók számára ugyanakkor a reklámüzenethez képest korlátot jelent az, hogy ez az "ingyenesség" a beszélgetések 60. percéig, összesen havi 100 óra erejéig érvényes, azaz nem garantált, hogy a fogyasztó minden nap igénybe tudja venni a 18 óra "ingyenes lehetőséget."

A reklámok azon állítása sem volt helytálló, amely szerint a "Favorit" díjcsomagok esetén "rövidebb a csúcsidő", mivel ez a kijelentés kizárólag a kedvezményezett hívásirányokba igaz.

A Versenytanács megállapította továbbá azt is, hogy a Magyar Telekom Rt. nem a versenyjogi követelményeknek megfelelően hasonlította össze a "Favorit" díjcsomagokat más telefonszolgáltatók szolgáltatásaival.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: hat erő is EP-mandátumot szerezhet

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×