eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Túlságosan hasonló szalámi - perel a Pick Rt.

A fogyasztók megtévesztése miatt feljelentést tett a Pick Szeged Rt. a Gazdasági Versenyhivatalnál, mert az egyik üzlethálózat budapesti boltjában piros-fehér-zöld színű csomagolással, téliszalámi feliratú terméket árulnak.

A társaság vezérigazgatója közölte: az osztrák gyártású termék megjelenése megtévesztheti a vásárlókat, akik azt hihetik, hogy a Pick szalámit vehetik meg olcsóbban.

Kovács László hozzátette: jogászaik fogyasztóvédelmi kérdéseket is vizsgálnak, a megtévesztő csomagolású szalámi ugyanis a cég szerint nem felel meg a magyar előírásoknak, és az abban lévő fűszerek sem azok, amelyeket a téliszalámihoz használ a Pick Rt.

A társaság vezérigazgatója szólt arról is, hogy a "Szegedi téliszalámi", illetve a "Budapesti téliszalámi" védett név, ám a "téliszalámi" elnevezést bárki használhatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 22. 20:36
×
×
×
×