eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Emelte irányadó kamatot a Fed

Az amerikai szövetségi tartalékbank-rendszer (Fed) nyíltpiaci bizottsága negyed százalékponttal, 4,25 százalékra emelte irányadó célkamatát. A döntés megfelelt a piaci várakozásnak.

Az elemzők közül többen úgy vélték, hogy ebben a ciklusban már csak két, egyenként szintén negyed százalékpontos emelés várható, január 30-án és március 28-án.

Vannak azonban borúlátóbb forgatókönyvek is. Az európai Fitch Ratings hitelminősítő szerint a Fed szigorító ciklusa 5 százalék körül tetőzik jövőre. A JP Morgan bankcsoport londoni irodája viszont 6 százalékos szinten valószínűsítette a Fed szigorító ciklusának végét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×