eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Elbocsátják a dolgozók harmadát Hollóházán

Megválik dolgozóinak harmadától, mintegy száz embertől a Hollóházi Porcelán-manufaktúra Rt. - közölte a társaság közelmúltban kinevezett új vezérigazgatója.

Pálfi József azt mondta: ez az ára annak, hogy a további 270 munkahely megmaradjon, és az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) többségi tulajdonában lévő gyár tovább működhessen.

A most bejelentett leépítés főként a termelést érinti. A cég 1 milliárd forint belföldi és 100 millió forint exportárbevétellel számolt az idei évre, időarányosan ettől azonban jelentősen elmaradt.

Oravecz Péter, az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója azt mondta: korábban már többször meghirdették privatizációra a hollóházi gyárat, de a harmadik kísérlet is sikertelenül zárult.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 22. 20:36
×
×
×
×