eur:
404.35
usd:
373.76
bux:
74410.22
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Autumn panoramic view from Gellert Hill to Buda Castle and King Palace Budavari Palota of the Hungarian kings and river Danube with Szechenyi Chain Bridge on stormy weather
Nyitókép: Kateryna Mashkevych/Getty Images

Zavar támad az eddigi nyugodt időjárásban

Szerdán nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, de ez a csapadékviszonyokban nem igazán fog meglátszani. A felhőzet eleinte csak a nyugati és északi tájakat érinti, majd délután nyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik és megvastagszik a felhőzet.

Nagyjából már egy hete nyugodt feledtünk a légkör, ebben most azonban zavar támad, ugyanis nedvesebb léghullámok érkeznek a térségünkbe, de jelentős változás ezek sem fognak produkálni. Szerdán előbb egy gyenge hidegfront érinti hazánkat, majd az anticiklon peremén dél-délnyugat felől nedvesebb levegő áramlik a térségünkbe. Ez aztán az elkövetkezendő napokban itt fog örvényleni fölöttünk, de hétvégére ismét az anticiklon veszi át az uralmat. – hangzik el a HungaroMet videós előrejelzésében.

A kicsit enyhébb éjszaka után délelőtt a pára és ködfoltok hamar feloszlanak, az ország nagy részén még több órás napsütésre van kilátás, majd délután nyugat felől fokozatosan megnövekszik és meg is vastagszik a felhőzet. Komoly csapadékra azonban nem kell számítani, legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon helyenként fordulhat elő gyenge eső, kisebb csöpörgés. Az érintő hidegfront hatására a szél északira, északkeletire fordul, de nagyrészt mérsékelt marad, csak a keleti, északkeleti tájakon és a Nyugat-Dunántúlon élénkülhet meg a légmozgás. A csúcsérték – hasonlóan az előző napokhoz – 14 és 20 Celsius-fok között valószínű.

A következő napokban a fölöttünk kavargó nedvesebb léghullámok hatására felhősebb időjárásra számíthatunk; csütörtökön az ország délnyugati felén előfordulhat kisebb eső, de minderre csak kevés helyen van kilátás. E tájakon még erősen felhős, borult idő várható, majd a hétvégére fokozatosan mindenütt csökken a felhőzet, és ismét visszatér a napos, száraz időjárás. Az éjszakák kissé enyhülnek a felhős tájakon, de másutt 0 fok közelében alakulnak a minimum hőmérsékletek. A csúcsértékek a sokéves átlag közelében, vagy kevéssel afelett alakulnak. Újabb változás a jövő hét elején körvonalazódik, és ismét egy hidegfront érintheti hazánkat.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

„Szükség van új kollégiumok építésére és a fiatalok számára kedvezményes, 5%-os kamatozású lakáshitelre” – fogalmaz a hétfőn megjelent Nemzeti Konzultáció egyik válaszlehetősége. Ez alapján a bankok - elsőként a Portfolio által megírt - kezdeményezésének megfelelően kifejezetten a fiatalok számára tennék elérhetővé önkéntes banki vállalás alapján az 5% alatti THM-mel bíró piaci kamatozású lakáshiteleket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×