eur:
390.1
usd:
357.45
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Vöröslő égbolt a naplementében Mezőpeterd közelében 2018. április 9-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint egy nagy méretű ciklon szaharai port szállít térségünk felé, emiatt a hajnali órákban és alkonyat idején az égbolt vörösebb árnyalatú.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Kegyetlen kánikulát kapunk, kemény viharokkal, szaharai porral

Éjszaka hidegfront érkezik, mely éjjel még csak elszórtan, napközben már több helyen okozhat záport, zivatart, sőt szombaton heves zivatarok kialakulására is nagy esély van. A hidegfront mögött feltámadó északi széllel hűvösebb léghullámok érkeznek, emiatt egyes helyeken mérséklődik a kánikula.

Éjszaka a Dunántúl nyugati, délnyugati részére már besodródhatnak csapadékgócok, de majd inkább az éjszaka második felében válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, és akkor máshol is, legkisebb eséllyel keleten, délkeleten valószínű zápor, zivatar.

Szombaton általában sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, amelyek egyre inkább hazánk keleti, délkeleti felén törhetnek magasabbra, ezzel együtt délután már elsősorban ott alakulhatnak ki záporok, zivatarok, sőt heves zivatarok is lehetnek.

Hajnalban előbb a Dunántúlon, holnap napközben a középső országrészben zivataroktól függetlenül is feltámad az északnyugatira forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 23 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 36 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×