eur:
397.03
usd:
371.3
bux:
71207.52
2024. június 27. csütörtök László
Nyitókép: Pixabay

Néhány vármegyében jön egy kis enyhülés - kánikulatérképek

Az előttünk álló éjszaka egy gyenge hidegfront érinti hazánkat, időjárásunkban azonban ez nem zavar sok vizet. Folytatódik a hőség a következő napokban is egészen szombatig.

Csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem valószínű. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, a Zemplén térségében egy-egy viharos körüli lökés is lehet a reggeli órákban. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, az északkeleti és északnyugati tájakon mérhetjük a 30 fok alatti értékeket.

Alább a HungaroMet figyelmeztetései csütörtökre a magas napi középhőmérsékletek miatt - a térképen látszik, hogy már nem az egész országra van életben valamilyen fokozatú figyelmeztetés, néhány megyében nem lesz olyan rekkenő a hőség.

A csütörtök délutánra várható hőmérsékleti maximumok (árnyékban):

Pénteken általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel (helyenként akár vastagabb is lehet a fátyolfelhőzet). Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 13 és 22, a maximum 30 és 38 fok között alakul, délen lesz a magasabb csúcsérték.

Szombaton szórványoan kialakulhatnak záporok, zivatarok, de továbbra is magasak maradnak a hőmérsékleti csúcsértékek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×