eur:
385.27
usd:
354.81
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Óriási könnyítést kaptak az elektromos autósok

Néhány napja már kötelező bankkártyaolvasót elhelyezni az 50 kW-nál nagyobb teljesítményű újonnan telepített elektromosautó-töltőkre.

Szombaton (2024. április 13-án) lépett életbe az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájára vonatkozó szabályozás (AFIR – Alternative Fuel Infrastructure Regulation) az Európai Unió 27 tagállamában. Ez egyebek mellett előírja a bankkártya-terminálok telepítését az újonnan telepített, 50 kW-nál nagyobb teljesítményű elektromosautó-töltőkre. A már meglévő nagy teljesítményű DC töltőket, valamint az 50 kW-os töltőket 2027-ig kell felszerelni kártyaolvasóval - írta a villanyautosok.hu.

Megjegyzik: a kisebb teljesítményű oszlopok esetén továbbra is megengedett alternatív megoldások alkalmazása, azonban ezek esetében is biztosítani kell az ad-hoc töltés lehetőségét.

Az EU 2023-ban elfogadott töltőinfrastruktúra bővítési célja szerint egyébként 2026-ig a főbb útvonalak mentén 60 kilométerenként biztosítani kell a töltési lehetőséget a személyautók számára, a teherautóknak pedig a TEN-T útvonalak mentén 120 kilométerenként kell töltőpontot telepíteni. A folyamat elősegítésére uniós támogatásokat is indítottak.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×