eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: Unsplash.com

Viharos szél és zivatarok: kiadta a veszélyjelzést a meteorológia – térkép

Késő délutántól nyugat felől nő a zápor, zivatar esélye.

Este hidegfront éri el az országot, még pedig a tőlünk nyugatra kavargó légörvény peremciklonjának hidegfrontja – írja az Időkép.

A front mentén és előterében többfelé kell nyugat, délnyugat csapadékra számítani, jellemzően eső, záporok formájában, de nagy területen van esély arra, hogy az ég is megdörrenjen.

A HungaroMet a zivatarok esélye miatt az ország nagy területére elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Az intenzív csapadék mellett viharos szél (~65-75 km/h), helyenként kisméretű jég kísérheti a cellákat. Az esti, éjszakai órákban átvonuló hidegfront környezetében (főként délnyugaton és a Dél-Alföldön) zivataroktól függetlenül is számítani lehet viharos (>70 km/h) széllökésekre. Csütörtök napközben országszerte megerősödik a délnyugati szél, amelyet főként a Dunántúlon több helyen is viharos lökések (~65-75 km/h, magasabban fekvő területeken >80 km/h is lehet) kísérhetnek. Csütörtök estére országszerte veszít erejéből a szél.

Az Időkép megjgyezi, hogy az ország nagy részén egyébként már szükség lenne a csapadékra, a talaj felső 20 centiméteres rétege többfelé esőért szomjazik. Az ország nagy részén viszont nem várható pár milliméter csapdéknál több.

A csapadékzóna csütörtök délelőtt kelet, északkelet felé távozik, napközben nagy területen viharossá fokozódik a délnyugatira forduló szél.

A hőmérséklet szerda délután általában 16 és 23 fok között alakul, ennél hidegebb néhol az Északi-középhegységben lehet. Késő este 11, 17 fok várható.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×