eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Biztonsági rés lehet az Apple-chipes Mac számítógépekben

Súlyos, ráadásul hardveres biztonsági rést találtak a biztonsági kutatók az Apple saját, M-szériás lapkáit használó eszközökben.

A probléma az Apple 2020-ban bemutatott, saját fejlesztésű, a teljesítményükről és energiahatékonyságukról ismert M-szériás chipjeivel szerelt Mac számítógépeket érinti. Ezek közül is elsősorban az M1 és az M2 érintett, de az M3 sem tökéletesen védett - írta külföldi portálok alapján a hvg.hu.

A chipek felépítésében találtak olyan lehetőséget, amelyet kiaknázva a hackerek hozzáférést szerezhetnek az eszköz titkosítási kulcsaihoz. Ez azon túl, hogy veszélyt jelenthet a számítógépeken tárolt adatokra, azért baj, mert hardveres problémáról van szó, amit nem lehet egy szoftverfrissítő csomaggal megoldani. A kutatók a támadási módszert GoFetch-nek nevezték el.

Van egy jó hír is: a sebezhetőség kihasználásához egy programot kell telepíteni és annak bizonyos jogköröket adni, vagyis aki csak megbízható forrásból szerez be alkalmazásokat a számítógépére, a jelek szerint nincs veszélyben.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×