eur:
396.99
usd:
371.5
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Pixabay

Biztonsági rés lehet az Apple-chipes Mac számítógépekben

Súlyos, ráadásul hardveres biztonsági rést találtak a biztonsági kutatók az Apple saját, M-szériás lapkáit használó eszközökben.

A probléma az Apple 2020-ban bemutatott, saját fejlesztésű, a teljesítményükről és energiahatékonyságukról ismert M-szériás chipjeivel szerelt Mac számítógépeket érinti. Ezek közül is elsősorban az M1 és az M2 érintett, de az M3 sem tökéletesen védett - írta külföldi portálok alapján a hvg.hu.

A chipek felépítésében találtak olyan lehetőséget, amelyet kiaknázva a hackerek hozzáférést szerezhetnek az eszköz titkosítási kulcsaihoz. Ez azon túl, hogy veszélyt jelenthet a számítógépeken tárolt adatokra, azért baj, mert hardveres problémáról van szó, amit nem lehet egy szoftverfrissítő csomaggal megoldani. A kutatók a támadási módszert GoFetch-nek nevezték el.

Van egy jó hír is: a sebezhetőség kihasználásához egy programot kell telepíteni és annak bizonyos jogköröket adni, vagyis aki csak megbízható forrásból szerez be alkalmazásokat a számítógépére, a jelek szerint nincs veszélyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×