eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Parkoló autók Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A magyarok majdnem felének mindegy, hol parkol

Érdekes felmérésből körvonalazódik a hazai sofőrök parkoláshoz való hozzáállása.

Károkozás (25 százalék), türelmetlenség és akadályoztatás (23 százalék), fizetős vagy ingyenes (10 százalék) – leginkább ezeken agyalunk a legtöbbet parkoláskor. Parkolni orral előre, merőlegesen vagy halszálkában szeretünk, de frusztrál minket, ha a másik autós nem hagy elég helyet a manőverhez. A sofőrök nagy része érdekes módon egyáltalán nem stresszel, annak ellenére, hogy 10-ből 9 embert nyomasztottak már parkolás közben – írta a vezess.hu a Magyar Suzuki hazai autósok körében végzett kutatása alapján.

Érdekesség, hogy a férfiakat jobban foglalkoztatja, hogy fizetős vagy ingyenes parkolóhelyet találnak-e, mint a nőket (férfi: 15 százalék, nő: 5 százalék), és az időveszteség is jelentősebb tényező náluk (férfi: 11 százalék nő: 7 százalék). A nők viszont többet aggódnak azon, hogy kárt tesznek egy járműben (32 százalék), illetve jobban frusztrálja őket a forgalom többi résztvevőjének attitűdje (28 százalék).

A válaszadókat arról is kérdezték, mi zavarja őket, ha más parkol. Ilyen, ha nem használják a tükröket, és adott esetben tolatással kell menekülniük előlük (33 százalék), ha az éppen parkoló autó nem hagy elég helyet a továbbhaladásra (23 százalék), vagy nem használja az irányjelzőt, illetve túlóvatoskodja a manővert (22-22 százalék).

Címlapról ajánljuk
Kiszámolták, mennyit hoz a konyhára a budapesti Bajnokok Ligája-döntő

Kiszámolták, mennyit hoz a konyhára a budapesti Bajnokok Ligája-döntő

A látogatók fogyasztásai és költései növelik a kiskereskedelem, a vendéglátás és a szolgáltatások forgalmát a helyi vállalkozások körében, valamint gyarapítják a szállítási ágazatok bevételét is – mondta az InfoRádióban Németh Viktória, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 16. 05:00
×
×
×
×