eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Abstract Aerial Art/Getty Images

Nem semmi, ami jön: figyelmeztetést adott ki a meteorológia

Szombaton hidegfront érkezik, melynek hatására többfelé számíthatunk csapadékra, erős, a front mögött viharos széllökésekre is. Kelet, délkelet felé csökken a csapadék esélye, a Dél-Alföldön érdemi mennyiség már nem is valószínű.

Változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Késő délután, estefelé erősebb hidegfront érkezik, amely mentén többfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként a Dunántúlon zivatar is kialakulhat. De például a Dél-Alföldön csak kevés helyen várható csapadék – és csak kisebb mennyiségben –, pedig pont ott lenne a legnagyobb szükség az égi áldásra – hangzik el a HungaroMet videós előrejelzésében.

Szombaton napközben a déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, megerősödik, majd délután az északnyugatira forduló szelet kísérhetik főként északnyugaton és a Balaton térségében viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 16 és 22 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

A szombati veszélyjelzésekről további részletek itt.

Vasárnap az említett hidegfront vastagabb felhőzónája kelet felé távozik. Mögötte több helyen erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Emellett általában többórás napsütés valószínű. Szórványosan előfordul eső, zápor. Néhol zivatar sem kizárt.

A hidegebb levegő valamelyest nyugalomba jut majd a jövő hét elején, emiatt ismételten nő majd a fagyveszély.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×