eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Abstract Aerial Art/Getty Images

Nem semmi, ami jön: figyelmeztetést adott ki a meteorológia

Szombaton hidegfront érkezik, melynek hatására többfelé számíthatunk csapadékra, erős, a front mögött viharos széllökésekre is. Kelet, délkelet felé csökken a csapadék esélye, a Dél-Alföldön érdemi mennyiség már nem is valószínű.

Változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Késő délután, estefelé erősebb hidegfront érkezik, amely mentén többfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként a Dunántúlon zivatar is kialakulhat. De például a Dél-Alföldön csak kevés helyen várható csapadék – és csak kisebb mennyiségben –, pedig pont ott lenne a legnagyobb szükség az égi áldásra – hangzik el a HungaroMet videós előrejelzésében.

Szombaton napközben a déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, megerősödik, majd délután az északnyugatira forduló szelet kísérhetik főként északnyugaton és a Balaton térségében viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 16 és 22 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

A szombati veszélyjelzésekről további részletek itt.

Vasárnap az említett hidegfront vastagabb felhőzónája kelet felé távozik. Mögötte több helyen erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Emellett általában többórás napsütés valószínű. Szórványosan előfordul eső, zápor. Néhol zivatar sem kizárt.

A hidegebb levegő valamelyest nyugalomba jut majd a jövő hét elején, emiatt ismételten nő majd a fagyveszély.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×