eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Close-up hands shot asia girl gamer use smartphone play online game colorful neon light on desk in living room at home. Online esport streaming game online, Home quarantine activity concept.
Nyitókép: Tirachard/Getty Images

Hatalmas változás a filmletöltéseknél

Sőt, úgy általában a torrent szorult vissza a streaming terjedése miatt.

Húsz évvel ezelőtt, a nagy "webkettes" korszak hajnalán a globális internetforgalom 35 százalékát még egyetlen platform, minden torrentek legnagyobbika, a BitTorrent felhasználói hozták össze. Ma azonban a peer to peer fájlmegosztók egykori dominanciája gyakorlatilag teljesen elpárolgott - írta a hwsw.hu.

A TorrentFreak gyűjtése alapján a BitTorrent tizenegy évvel ezelőtt, 2013-ban még a teljes internetes visszirányú (feltöltött) forgalom harmadát adta, két évvel ezelőtt azonban már csak alig a tíz százalékát. A jelenség elsősorban a videostreaming-szolgáltatások felfutásának tudható be, mivel ezek által a felhasználók százmilliói számára kerültek elérhető közelségbe az aktuális sikerfilmek, sorozatok.

A publikáció idézi egy kanadai kutatócég, a Sandvine frissen kiadott globális riportját, mely alapján mostanra a BitTorrent egyetlen adatforgalmi metrika szerint sem vezet többé semmilyen listát.

Az átlagos adatmennyiség alapján rangsorolt listán felhőszolgáltatók és kommunikációs appok állnak az élen, míg mobilon jellemzően inkább a közösségi platformokkal és a kommunikációs appokkal generálják a felhasználók átlagosan a legnagyobb adatforgalmat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×