eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
esőő zápor zivatar időjárás esernyő
Nyitókép: Pixabay

Izgalmakból nem lesz hiány – időjárás-előrejelzés

Havazás, szél, ónos eső, köd, zivatarok. Szinte az összes évszakunk megmutat(hat)ja magát. Az eddigi hőmérsékleti rekord is megdőlhet.

Szombaton kezdetben keleten még vékony lesz a felhőzet, majd ott is megvastagszik, és mindenhol erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Több helyen várható eső, zápor, ami északnyugat felől egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba vált át, miközben csökken az intenzitása. Átmeneti időre néhol ónos eső is lehet. A Tiszántúlon az időszak végéig eső lesz a jellemző. Helyenként zivatar is kialakulhat.

Egyre többfelé fordul északnyugatira, nyugatira a szél, és többfelé kísérik erős, főként az Észak-Dunántúlon viharos széllökések, amely a Bakony környékén hófúvásokat okozhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Megdőlhet a december 2-ára vonatkozó hőmérsékleti rekord, ami 17,4 fok.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×