eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
chatgpt
Nyitókép: Pixabay

Súlyos hiba a ChatGPT-nél, félhetnek a felhasználók

Ennek következtében egyes felhasználók láthatták a más felhasználók által folytatott beszélgetések részleteit.

A Redditen és a Twitteren osztották meg a felhasználók azokat a képernyőfelvételeket, melyek tanúsága alapján az ő előzményeik közt nem általuk folytatott beszélgetések is megjelentek. Sam Altman, az OpenAI vezetője borzasztónak nevezte a hibát, melyet ugyanakkor azóta megoldottak – írja a BBC.

Ezzel ugyanakkor a felhasználók egy részének megrendült a ChatGPT biztonságosságába vetett hite.

Tavaly novemberi megjelenése óta emberek milliói használták a ChatGPT-t emailek vagy dalok, esetleg számítógépes programok írására. Az összes korábbi beszélgetést őrzi a ChatGPT előzmények képében – ezek közé keveredtek most más felhasználók adatai.

A Reddit egyik felhasználója olyan fotót osztott meg az előzményeiből, amely mandarin nyelven folytatott beszélgetéseket tartalmazott, valamint amely olyan címeket, mint "A kínai szocializmus fejlődése".

Kedden a vállalat a Bloombergnek elmondta, hogy hétfőn késő este rövid időre kikapcsolta a chatbotot, hogy kijavítsa a hibát. Tájékoztatásuk szerint a teljes beszélgetésekhez senki sem fért hozzá,

A hiba azonban aggodalomra ad okot:

a felhasználók egy része személyes adatait félti.

A történtek arra utalnak, hogy az OpenAI hozzáfér a felhasználói csevegésekhez. A vállalat adatvédelmi irányelvei szerint a felhasználói adatok, például a kérések és válaszok felhasználhatók a modell fejlesztéséhez, de csak azután, hogy a személyazonosításra alkalmas részleteket eltávolították.

Az eset épp azt követően történt, hogy a Google is bemutatta saját chatbotját, a Bardot: a verseny éleződik, így egy kisebb hibának is komoly következményei lehetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×