eur:
368.62
usd:
344.79
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
chatgpt
Nyitókép: Pixabay

Súlyos hiba a ChatGPT-nél, félhetnek a felhasználók

Ennek következtében egyes felhasználók láthatták a más felhasználók által folytatott beszélgetések részleteit.

A Redditen és a Twitteren osztották meg a felhasználók azokat a képernyőfelvételeket, melyek tanúsága alapján az ő előzményeik közt nem általuk folytatott beszélgetések is megjelentek. Sam Altman, az OpenAI vezetője borzasztónak nevezte a hibát, melyet ugyanakkor azóta megoldottak – írja a BBC.

Ezzel ugyanakkor a felhasználók egy részének megrendült a ChatGPT biztonságosságába vetett hite.

Tavaly novemberi megjelenése óta emberek milliói használták a ChatGPT-t emailek vagy dalok, esetleg számítógépes programok írására. Az összes korábbi beszélgetést őrzi a ChatGPT előzmények képében – ezek közé keveredtek most más felhasználók adatai.

A Reddit egyik felhasználója olyan fotót osztott meg az előzményeiből, amely mandarin nyelven folytatott beszélgetéseket tartalmazott, valamint amely olyan címeket, mint "A kínai szocializmus fejlődése".

Kedden a vállalat a Bloombergnek elmondta, hogy hétfőn késő este rövid időre kikapcsolta a chatbotot, hogy kijavítsa a hibát. Tájékoztatásuk szerint a teljes beszélgetésekhez senki sem fért hozzá,

A hiba azonban aggodalomra ad okot:

a felhasználók egy része személyes adatait félti.

A történtek arra utalnak, hogy az OpenAI hozzáfér a felhasználói csevegésekhez. A vállalat adatvédelmi irányelvei szerint a felhasználói adatok, például a kérések és válaszok felhasználhatók a modell fejlesztéséhez, de csak azután, hogy a személyazonosításra alkalmas részleteket eltávolították.

Az eset épp azt követően történt, hogy a Google is bemutatta saját chatbotját, a Bardot: a verseny éleződik, így egy kisebb hibának is komoly következményei lehetnek.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×