eur:
368.42
usd:
345.21
bux:
48217.24
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: Getty Imgaes

Aktív a ChatGPT riválisa: már a Google chatbotjához is hozzáférhetünk

Egyes felhasználók már megkezdhetik a Google Bard használatát.

Magyarországon jelenleg még nem érhető el, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban ugyanakkor már fel lehet iratkozni a Bard angol nyelvű változatának várólistájára. Eddig csak kiválasztott tesztelők dolgozhattak vele, mostantól azonban fokozatosan a szélesebb közönség előtt is megnyílik használata - írja a Reuters.

A Google leírása szerint generatív mesterséges intelligenciával, vagyis olyan technológiával találkoznak majd felhasználóik, amely a múltbeli adatokra támaszkodva hoz létre tartalmat, nem pedig azonosít tartalmakat.

A ChatGPT tavaly novemberi megjelenése óta a legnagyobb techcégek versenyezni kezdtek azért, hogy mihamarabb használható alternatívát adjanak a tömegek kezébe: a technológia átalakíthatja azt, ahogyan az emberek dolgoznak a jövőben.

Arra a kérdésre, hogy a Bard gyors bevezetése mögött a verseny dinamikája áll-e, Jack Krawczyk vezető termékigazgató azt mondta, hogy a Google a felhasználókra összpontosított. A belső és külső tesztelők azért használják a Bardot, hogy

"növeljék termelékenységüket, felgyorsítsák ötleteik megvalósítását és kielégítsék kíváncsiságukat"

- mondta.

A Bard bemutatóján az látszott, hogy a program egy pillanat alatt szövegblokkokat állít elő, eltérően attól, ahogyan a ChatGPT szóról szóra begépeli a válaszokat. Egy funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó három vázlat közül választhasson, de ha kérdése van, a Google-gombbal azonnal keresést is indíthat.

Felugró ablak emlékezteti ugyanakkor a felhasználót arra, hogy a Bard nem mindig találja el a helyes választ – ezt egy februári bemutató is demonstrálta. Miután a program hibásan válaszolt egy kérdésre, az Alphabet piaci értéke 100 milliárd dollárral csökkent.

A mostani demonstráció során is rosszul válaszolt a páfrányok fényigényével kapcsolatos kérdésre, és egyszer, amikor négy bekezdésnyi szöveg volt a kérés, kilenc bekezdésnyit állított elő. A felhasználók ilyenkor

lefelé tartott hüvelykujjal jelezhetik, hogy nem ezt várták.

"Ismerjük a technológia korlátait, ezért nagyon megfontoltan akarjuk bevezetni" – mondta Krawczyk.

A mesterséges intelligencia működéséről itt tudhat meg további érdekes részleteket:

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×