eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
2020. december 27-én közreadott kép a koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő síelő emberekről a svájci Verbier sípályáján november 28-án. Bagnes település szóvivőjének december 27-i tájékoztatása szerint több száz brit turista távozott az üdülőhelyről annak ellenére, hogy a koronavírus nemrégen megjelent új törzse miatt karanténnak kellett volna alávetniük magukat.
Nyitókép: MTI/Keystone/EPA

Négy-öt naposra rövidült a magyarok síhete

Még egy hónapig tart a síszezon. A magyarok körében továbbra is Ausztria a legnépszerűbb úti cél, de egyre többen látogatnak el Bosznia-Hercegovinába is. A síelni vágyók átlagosan 15-25 százalékos áremelkedésre számíthatnak.

A legkeresettebbek az osztrák, szlovén, francia és szlovákiai sípályák nagyjából ebben a sorrendben Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője elmondása szerint. Hozzátette, Franciaországba a legtöbben szervezett buszos utazások alkalmával látogatnak el.

„Számos esetben utazási iroda szervezésében, gyakran zenés fesztiválok látogatásához kötik vagy ezzel kombinálják az ilyen típusú utazásokat. Ausztriában, Szlovéniában, Szlovákiában pedig sokan foglalnak elsősorban szállásokat, vagy egyéb helyi szolgáltatásokat utazási irodákon keresztül, sok esetben ilyenkor a kijutás egyénileg történik” – mondta a szóvivő.

Egyre népszerűbb a bosznia-hercegovinai Jahorina sírégiója is, ami az 1984-es szarajevói téli olimpia egyik helyszíne is volt.

Emellett a szerbiai Kopaonik síterep jelentős még a balkáni régióban, mindkettő 8-9 órás autóútra van Budapesttől.

A síutak akár 25 százalékkal is drágábbak lehetnek tavalyhoz képest. „Az utazásoknál a tavalyi év második felére az év folyamán 15-20-25 százalékos drágulás volt” – mondta Bakó Balázs. A drágulás hátterében egyrészt természetesen az infláció, másrészt a globális energiaár-emelkedés áll.

Bakó Balázs szerint az üzemanyagár-változás miatt a közelebbi síelőhelyeket keresik a legtöbben, és a korábbi akár egyhetes utak jellemzően négy-öt naposra rövidültek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×