eur:
388.75
usd:
358.92
bux:
0
2024. február 26. hétfő Géza
Nyitókép: Pixabay

Nyakunkon a csapadék, előbb meleg, aztán viharos szél jön - előrejelzés

Egyre inkább leépülőben van a napok óta időjárásunkat alakító anticiklon, de érdemi változás csak a hét utolsó napjaiban jön.

Csütörtökön a köd megemelkedéséből rétegfelhőzet képződik, melynek kiterjedése a nap során fokozatosan csökken, de helyenként - nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon - tartósabban felhős maradhat az ég. Másutt napos idő valószínű fátyolfelhőkkel. Csapadék továbbra sem lesz, a délnyugati szél az északkeleti megyékben olykor megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között alakul, de a tartósan felhős tájakon kissé hűvösebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Napos körzetek-időszakok főleg a nap első felében lehetnek. Szórványosan előfordul eső, zápor. Éjjel, reggel ködfoltok is várhatók. A délnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű. Délnyugatról északkelet felé haladva mérhetnek alacsonyabb értékeket.

A péntek délutánra akár 15-16 fokot hozó ciklon hidegfrontja helyenként erős, viharos, észak-nyugati széllel érkezik szombaton.

Címlapról ajánljuk
Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×