eur:
391.1
usd:
365.12
bux:
68261.18
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Nyakunkon a csapadék, előbb meleg, aztán viharos szél jön - előrejelzés

Egyre inkább leépülőben van a napok óta időjárásunkat alakító anticiklon, de érdemi változás csak a hét utolsó napjaiban jön.

Csütörtökön a köd megemelkedéséből rétegfelhőzet képződik, melynek kiterjedése a nap során fokozatosan csökken, de helyenként - nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon - tartósabban felhős maradhat az ég. Másutt napos idő valószínű fátyolfelhőkkel. Csapadék továbbra sem lesz, a délnyugati szél az északkeleti megyékben olykor megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között alakul, de a tartósan felhős tájakon kissé hűvösebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Napos körzetek-időszakok főleg a nap első felében lehetnek. Szórványosan előfordul eső, zápor. Éjjel, reggel ködfoltok is várhatók. A délnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű. Délnyugatról északkelet felé haladva mérhetnek alacsonyabb értékeket.

A péntek délutánra akár 15-16 fokot hozó ciklon hidegfrontja helyenként erős, viharos, észak-nyugati széllel érkezik szombaton.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a nap első felében, csak visszafogott mozgásokat lehet látni az európai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×