eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A drónnal készült képen a Vekeri-tó Debrecen közelében 2023. január 30-án. Az elmúlt időszak csapadékos időjárásának következtében újra van víz a tavaly nyáron az aszály miatt teljesen kiszáradt tóban.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Újraéledt a kiszáradt üdülőtó, emelkedik a vízszint – fotók, videó

A Debrecen és környéke kedvelt pihenő- és kirándulóhelyének számító tó a 2022-es súlyos aszály idején száradt ki.

Cserepes tómeder, szárazon árválkodó stégek, zöld nádasfoltok - tavaly nyár óta ez a kies látvány fogadta a Debrecenhez közeli Vekeri-tóra látogatókat, miután a mesterséges tavacska az aszály miatt kiszáradt. Idén január közepén már látható volt némi víz a mederben, de még mindig a zsombék volt az úr.

Azóta azonban, vélhetően a sok csapadéknak köszönhetően, egyre több a víz a kedvelt üdülő- és pihenőtóban - annyira, hogy immár összefüggő víztükörrel és folyamatosan emelkedő vízszinttel várja a sétálókat. Visszatértek a hattyúk is.

A 45 éve kialakított víztározónál a környékbeliek nyáron kirándultak, piknikeztek és pecáztak, télen a tó jegében gyönyörködtek vagy esetleg csúszkáltak rajta. Innen "származik" a Campus Fesztivál, de tartottak itt EFOTT-ot is.

A haon.hu videója szerint nemcsak közvetlenül a csapadék, hanem dél felől a kiépített vízfolyás is táplálja a tavat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×